Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01 15:39 - Защо пиша в блога?- това е антивоенен постинг!
Автор: icansing Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 804 Коментари: 14 Гласове:
5

Последна промяна: 17.01 18:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имам тази нагласа! Защото боравя с принципи, които са по-добри от тези на повечето едноклетъчни "журналисти". Информирам 1:1, когато става дума за „събитие”, тъй като вече съм проверил колко са достоверни нашите (и повечето чужди) източници -ако са казионни БГ медии, телевизии- не струват и цент! –останалите съм ги преровил най-щателно .


Изразявам КОМПЕТЕНТНО мнение, както много колеги- следя дълги  дни някоя тема, търся детайлите- и не я признавам за развита, ако е „копната-пействана”  часове и минути по-рано. Това е груб, лаически- пропаганден  прийом- далеч от  принципите за каквато и да е „информиранист”- от което се въздържат повечето печени блогъри -„стари кучета”, с определени изключения. Работя усърдно върху експериментални тези- съобразени с личен, децилетен, работещ опит –или предходна сериозна браншова информираност- или препрочетени в дебелите ПРОФЕСИОНАЛНИ книги отпреди пунтамарата- „Уикипедия”. Повечето данни там са вече по същество "оптимизирани"- обезсмислени!

Нещата трябва да са не само „написани”- но  и вътрешно, интимно осъзнати. Коментирам с почтеност и без злоба, но аргументирано и  безкомпромисно- когато става дума за нормална ситуация и неполитизирана тема. Разбира се, срещу всеки „мек и цивилизован” коментар се надървят сто груби и противни, цинични макака без грам култура. Такива спорове или „отговори” в спора са безсмислени. Да слушаме на „Жоро Стар” псувните на  завалян х’американски ли? Само камарад „венцивалери” има време за такива. Не забравяйте, че такива ни дрънкат винаги "отнякъде", където не са на нашия хал. Свирчовци, надути до пукване и изцяло неадекватни за нашата действителност!!

Полемики с политическа окраска или дори банални отговори на такива са безсмислени. Иде и се възкачва в полето ти, промитомозъчен, гнусен, фанатизиран идиот- без колебания, delete- с голямата брадва! Сечете примитивизма, политиканските попълзновения- щадете интелекта!

Всеки от нас има немалък опит- повечето го използват за «разделителна линия» между себе си (носител на Гения) и другите, по подразбиране- «нищоинаикакъвци» и невзрачни «филанкишии». Не така, Ганьо- ще загубиш! Никога не си бил най-опитния, най-доброномерения, най-полезния!

Аз обаче напротив, като потомствен българин искам да имаме диалог по важните теми- и да излизаме не само с коментар или мнение, но и с обществено-значим  РЕЗУЛТАТ вслествие на мисловните нагласи. Дори не с (почти винаги-фалшивата!) статистика- не и ползвайки измамната"социология"- другото модерно менте- но при всички случаи, е един добър обзор на тенденците в мисленето. Не бихме могли да намерим по-смислен, неутралистичен  подход, който да ни ОБЕДИНИ! Имаме огромна нужда от това- и НУЛЕВА потребност от чуждо, гибелно небългарско вмешателство- с което се занимава като изтървана цялата ни до ужас изкрейзила политическа система!!! И най-важното, другари блогъри- трябва да се обединим ЗАДЪЛЖИТЕЛНО против участие на България ВЪВ ВОЙНА! Тук съм пределно ясен, нали?


image
Какво става? Пак лъжа?



Гласувай:
5



1. icansing - Дай "мъгел" на разсъдъка!
17.01 18:05
Не се оставяй на течението "така казват от телевизора"!
цитирай
2. kvg55 - icansing,
17.01 21:40
За лъжата, глупостта и простотията трябва да се пише.
Много се разпростряха.
цитирай
3. blog13 - цитат:"Не бихме могли да н...
18.01 13:57
цитат:"Не бихме могли да намерим по-смислен, неутралистичен подход, който да ни ОБЕДИНИ! Имаме огромна нужда от това- и НУЛЕВА потребност от чуждо, гибелно небългарско вмешателство- с което се занимава като изтървана цялата ни до ужас изкрейзила политическа система!!! И най-важното, другари блогъри- трябва да се обединим ЗАДЪЛЖИТЕЛНО против участие на България ВЪВ ВОЙНА! Тук съм пределно ясен, нали?"

Еми не си пределно ясен. Дори не си и ясен в общи линии.

Как смяташ "шестте милиона", легендарните (българският електорат, де), да се обединят, без да изразят мнението си, като обща воля? Шест милиона трябва да се изкажат, все пак, за да се обединят. Ако предположим, че всичките са на едно мнение, дори само по тоя въпрос, ще трябва някак си да си кажат мнението. И питаме как? По досега установените практики, редът е, първо някой с власт да ги пита. Не е възможно, да излязат множество въпроса от шестте милиона, да се поразговорят, да поспорят и да стигнат до консенсусна визия.

Т.е. трябва някой с власт да ги пита. А ако иска може и да ги не пита - от него зависи.
После, шестте милиона трябва да гласуват. Но някакъв властови център ще брои гласовете. И може да ги преброи, както му изнася.

Но обединението не означава обединение само по един въпрос. Светът е сложен. Съответно има много въпроси които трябва да се решават. Освен това, ситуацията постоянно се променя. Съответно възникват нови въпроси, а така също и старите, вече решени въпроси трябва да се решават наново. Освен това и обществото греши. Съовтетно, когато се изясни, че е направило грешка, трябва да има възможност, при това своевременно да я поправи с ново решение.

Т.е. всичко това означва, че обществената воля е най-голямата тайна. А е най-голямата тайна, защото за да бъде произведен обществен консенсус, по съвкупните въпроси на битието е нужен начин на организация. Т.е.механизъм по който да бъде изразена обществената воля и да се постигне обединение.

И ти не си ни казал точно това. Не си предложил механизъм.

Относно чуждото вмешателство, знаеш ли кой е механизмът, чрез който това вмешателство действа? Тъй като елитът на власт на Българската държава не е под контрола на обществото, той има възможност да злоупотребява с властта.

Но тъй като тоя елит е същевременно и малцинство, той може да бъде контролиран от въпросните външни сили, чрез конспиративни методи. Корупция. Но това не означава, само да се дадат пари на тия които са на власт и да бъдат купени. Те могат да бъдат заплашени с убийство - на тях, на техни роднини. И това се случва, защото ако тия които са на върха на йерархията не се съгласят да злоуптребяват с властта в името на външни сили, йерархическите нива под тях ще бъдат организирани чрез корупция да ги утрепят или нещо такова - палитрата е твърде голяма. Това е т.нар. "дамоклиев меч".

Така че тука решението, което да дава възможност за борба с това чуждо влияние над българската власт трябва да гарантира обществения контрол над държавната власт. На първо място трябва да е гарантирано, че шестте милиона могат да произвеждат лесно и постоянно по многобройните въпроси обществен консенсус.
На второ място, вследствие на тоя обществен консенсус шестте милиона трябва да могат във всеки един момент да сменят хората на върха на българската държава - при това, не всички вкупом, а конкретни хора.
На трето място, тия които са на върха на държавата, трябва да са много, а не да са малко. Защото малко хора са беззащитни срещу конспиративните методи на външното вмешателство.

Тука трябва да се смята правилно и да се изясни какво значи много и малко. Защото елитът на власт е винаги малцинство в сравнение с с мнозинството (шестте милиона).

Така че и това трябва да се каже. И даже да се докаже. Ако искаш да си пределно ясен, така трябва да направиш.
цитирай
4. morskipesni - Според мен няма проблем на ниво "обединение"-
18.01 16:34
на всеки избор се гласува единствено за антивоенната алтернатива! И оставаме неутрални във всички случаи на заплаха! То пък ако не сме- голяма работа! Кое тук не ясно- ако човек си включи естествено мозъка? И защо се захващате с тия "малцинства", бе хора! Ние сме мнозинство- народ!
цитирай
5. icansing - Ха,ха- много яко стана!
18.01 16:40
Така и си и мислех! Ясното за някои е винаги неясно- но е виновен само телевизорът! Майната му! Антивоенната съпротива е един ДОВОЛНО- ЯСЕН ИДЕАЛ. Акъл трябва! Анадънму?
цитирай
6. blog13 - Кажи как ще стане - дай алгоритъма. ...
18.01 18:20
Кажи как ще стане - дай алгоритъма. Стъпка по стъпка. Пътна карта.

Представяш си, че ще се обединим против войната. Но как си го представяш, тия които са за войната да си останат на власт, а пък останалите да са против?
Добре, да речем, че по някакъв начин всички кажат "не на войната". Обаче, след това някой ни напада. Примерно съседна държава. Как си против войната, когато почват да те утрепват?

Или пък вътрешна група, подобно на Майдана почне да трепе. Групата е малка, но е организирана. Помага и държавната власт. А па на държавната власт, знаеш ли кой й помага? Ти. Ти лично.

Ти плащаш данъци. Това означава, че освен онова което формално и директно му викат "данъци", плащаш и данък емисия (ползваш хартиени пари), плащаш и данък "монополно висока цена" (монопълът над реални ресурси е даден от монопола на държавната власт на определени, наши хора). И т.н.

С парите, които ти им даваш, те си организират други хора - а винаги се намират такива.

Освен това, всеки един като работи, подкрепя именно елита на власт, защото всеки вид труд представлява точно определено място в йерархическата система. Нисходящото йерархическо движение на обществото е същевременно и разделение на труда. Което означава, че когато ти работиш някакъв вид труд, това е действие което извършваш по заповед на тоя най-отгоре. Цялостния обществен организъм работи, като се подчинява на елита на власт.

Как си мислиш, че се появиха оръжията? Нали си против войната - дали си и против производството на оръжие? Арсенал работи. Ама не е само Арсенал. Ако спре Арсенал, а останалите ВПК в другите държави продължат да произвеждат, с това оръжие, може да те застрелят тебе. Ама ти си против войната? Чудесно: Ньет человек, който е против войната, ньет проблем!

Остават само тия които не са против войната.

Така че не знам, кво ти е ясно. Не си казал как ще стане. За да поведеш инициатива трябва да знаеш, как ще стане.

Другото са т.нар. лозунги. Бяха на мода през соца. Точно държавата ги издигаше. И въпреки това, пак не работеха.
цитирай
7. blog13 - И защо се захващате с тия "м...
18.01 18:35
morskipesni написа:
И защо се захващате с тия "малцинства", бе хора! Ние сме мнозинство- народ!


Ние сме мнозинство,но тъкмо в това е проблемът - мнозинството трудно се организира. А малцинството лесно се организира. Съответно малцинството на върха на йерархическата система е най-организирано. Защото хем е малко, хем има интерес от статуквото - действащата в момента йерархическа организация.

И точно поради това, мнозинството го няма. Няма го като фактор.

Твърдението ти, че няма проблем с обединението не се споделя още от Стария завет. Кога Моисей взел божиите заповеди и почнал да съди народа, по цял ден народът стоя пред него и той го съдел. Тогава Йотор видял и го попитал какво прави. Оня му отговорил. И Йотор му рекъл, че така ще умори и себе си и народа. И тогава му дал нисходящата йерархическа организация. Което означава, че йерархическата организация е важна.

Но му е дал нисходящата йерархическа организация само. Не му е дал и възходящата. На нас обаче възходящата ни трябва. Още тогава, при оная бройка, която според мои сметки, и числата дето са дадени в Стария Завет не е по-голяма от 10 хиляди човека, нисходящата йерархическа система е била безусловно необходима, за да работи обществото организиарно.

Но колкото е по-голяма йерархическата група, толкова е по-належаща. Това за нисходящата йерархическа система.

Но същото се отнася и за възходящата. Но нея изобщо я няма. Нисходящата се доразвила, относително правилно. Можем да я видим навсякъде - примерно в армията.

Възходящата относително рядко я виждаме - примерно в спорта - първо имаме спортни клубове, най-добрите от тях отиват на окръжни/ областни; а окръжните/областни шампиони отиват на републикаско/държавно.

В политиката - никога. Забранено е от тоя който управлява. Защото така организиарано, правилно състезание (конкурс) има за цел да свали тоя най-отгоре.

Съответно напразно ще чакаме, тоя отгоре да ни напише правилната избирателна система или референдум. Във война обаче, ще ни вкара с кеф.
цитирай
8. blog13 - Антивоенната съпротива е един Д...
18.01 19:10
icansing написа:
Антивоенната съпротива е един ДОВОЛНО- ЯСЕН ИДЕАЛ. Акъл трябва!


Акъл си трябва - с това съм съгласен. Виж сега, с моя акъл, къв фокус, ще ти направя: Войната е количествено натрупване, което е преминало в ново качество.

Съответно ще се подкрпя с некои други цитати,които циркулират наоколо.

"Политиката е синтезиран израз на икономиката."

"Войната е продължение на политиката с други средства."

Та както казваш акъл трябва.


И да продължиме от тая отправна точка - че без акъл не се тръгва на никъде - особено пък да се решава най-наболелия обществен проблем.

И по тоя случай, да почнем с дефиницията на това какво е война? За да знаем кво е антивойна, трябва първо да знаем, какво е война. Вече нахвърлях некои класики.

Сещам се и за още една: "Войната е върховно усилие от страна на обществото"

И така, обществото си работи организирано. Т.е. извършва усилия. Като дойде моментът на максималното усилие, това е война. Започва въоръжен конфликт, но това по същество е продължение на досегашното, като количествените натрупвания продължават по друг начин и с други средства.

Но в основата е обществената организация. И даже по време на война, поради нуждата от максимални усилия, степента на човешката организация достига своя максимум. Изкристализира така да се каже, най-крайната форма на нисхдояща обеществена организация. Нисходяща.

Как иде времето в тоя момент и на възходящата? Тъй като имеме йерархическа организация, върховете бутат низините. Редовите войници са на първа линия, върховете са в тила. (ако има изключения, те потвърждават правилото). Редовите войници отиват да умират. Отзад е върхът, който ги бута през йерархическите нива. Отпред е смъртта. И тогава, редовите войници, както и тия зад тях, са вече готови да се обърнат срещу върховете. Чак когато дойдат най-трудните времена.

...

Сега да си представим йерархическата система на човечеството, като продължение на йерархическата базова нежива и жива природа. Фронтът е на мястото където основата на човешката йерархия контактува с базовата природа (която също е йерархия, но в случая играе ролята на база, върху която расте човечеството).

Най-горното ниво в човешката йерархия взима от стоящото под него. Това под него от следващото под него и т.н.

Най-долното йерархическо ниво в човешката йерархия взима от базовата природа.

За да може да работи това нисходящо йерархическо движение е нужно, да съществува ресурс в по-нискостоящото йерархическо ниво.

Съответно, най-ниското йеррхическо ниво в човешката йерархия трябва да има какво да вземе от базовата природа.

До момента в който базовата природа има, нисходящата йерархическа система работи успешно - т.е. в името на царя, на най-високото йерархическо ниво, цялото общество работи. Защото и за цялото общество има по тоя начин. И ако това общество нараства като маса и бройка, значи нуждата от организиране на обществото срещу елита на власт не съществува.

Но обществото расте. Това означава, че съотношението на населението спрямо базовата природа се променя. И по-точно развитието е към фалит. Фалитът е на растежа на населението. А от там и на нисходящото йерархическо движение, чиято главна цел е подкрепата на елита на власт (работните места които са на върха на йерархията).

В момента, когато ресурсите от базовата природа свършат, тоя който е на фронта, т.е. на границата между природата и човешкото общество е като войниците на фронта. Той е принуден да се обърне против йерархическото ниво над него. А пък то от своя страна против това над него и т.н.

И ето ти го историческият момент, в който цялото общество ще бъде силно мотивирано да си организира обратното йерархическо движение правилно. И това движение е именно избирателната система. Войната е онова нещо, оня върховен етап, който ще доведе т.нар. демокрация (а не "демокрация").

Това което я води и я прави неизбежна е растежът на населението. А злоупотребата с власт на елита на власт до тоя момент е в това, че катализира растежа на населението и експлоатирането на природната база. Причината е, че липсвайки правилна обратна йерархическа организация, се развива несъответствие между елит на власт и реален елит. Йерархията се трансформира като расте във височина, спрямо основата си. Старият елит се изтегля нагоре за да направи място (но отдолу) на реалният елит който иде отдолу. Но увеличението на надстройка иска съответстваща по големина база. Базата под обществената надстройка е от хора, които трябва да се увеличават. Но приордата намалява скоростно - тя е изядена. И по тоя начин войната иде. И не може да бъде избегната. Особено с празни лозунги. Хората печелят, защото са хора. Или както казваш - акъл трябва. Ти го каза.
цитирай
9. icansing - Абе човек- ти ме шашна!!!
19.01 09:44
Имам леката задача да бъда честен в блога с по няколко думи всеки ден докато си пия кафето или чая, а ме изкарахте идеолог на масите! Нашето "общество" не е такова. Идеолог на идиотията е голяма чужда фирма, САЩ. По-рано беше СССР. Не виждам разлика- купиха се медии, тръбачи, репресивен апарат. Хората свикнаха се едното- сега с другото. Аз обаче- не. Но ТОЗИ ПЪТ, ни готвят за скотобойна. Може би, ТОВА ще ни отрезви?! По нагоре Говедаров бе казал, че е необходимо да се пише и говори. При мен е по-приятно: Кратко, ясно, с финес- с откровеност и литературен талант. Факти има толкова много, че да се зарине човек. Обаче, за да се спре шума в главата и хаоса на мислите - има ЕДНО условие- СПРИ телевизора! Много скоро ще попаднеш в ПЪРВОРОДЕН свят, а в главата ти ще се извършат медитативни процеси. Ще се имунизираш срещу пропагандни влияния. Едно, второ, трето ще се наместят.. ще започнеш да мислищ за войната като за висше зло и ще проумееш какви сатани са ни Правителство. Колкото повече сме независими от медии и телевизии- толкова по- сигурно е, че на другите избори ще ги сменим. Много работи още ми написа, но аз обичам краткостите. Забеляза ли, как скрих малката подробност в коментар 1 и те предизвиках да поспориш? И добре стана! Бъди здрав!
цитирай
10. blog13 - Нема да е зле, това дето ти го говоря ...
19.01 11:13
Нема да е зле, това дето ти го говоря аз,некой път да го кажат и по телевизора. Но тъй като е очевидно, че не го казват по нито по новините, нито па го преподават в университетите (тях между другото, също трябва да ги спираш, щото са част от същата тая система), не разбирам, що ми говориш все още за телевизора?

Това дето ме пращаш към коментарът ти 1. ме навежда на мисълта, че си предубеден от самото начало и си представяш, че разговаряш само с хора, серийно производство.

Но да се върнем към краткото и ясното: Предложих ти, да ни кажеш, какво точно просто нещо ни предлагаш да направим.

"Кратко, ясно, с финес" - още не си ни казал това.

...

И като ни го кажеш, аз па си представям, как след това ще ти кажа следното (щото те алгоритмите, и при компютрите са едни и същи, а не поради телевизора, където преобладават бози и от сто програми накрая гледам некоя, все пак,въпреки, че не ме задоволява).

Та ще ти кажа следното, след като ни кажеш, какво предлагаш да направиме:
Ето, ти предложи това; а аз още преди близо двайсет години съм предложил друго. Пак просто и ясно. Ти направи ли, това което аз съм предложил?

А опроверга ли аргументите ми?

А даде ли твои аргументи, че трябва да направим твоето?

... Но предложи първо, какво искаш да направим, че все още не си го предложил. А това за пацифизма - то не е ново. Казваш, да спрем телевизора. Що не гледаш филма КОСА! Хибав филм, пацифистки. Предлага ни да се обединим срещу войната.
цитирай
11. blog13 - И между другото, за потвърждение, ...
19.01 11:23
И между другото, за потвърждение, че не осъзнаваш за какво говориш - вгледай се хубаво в картинаката, която сам си сложил!

Що ми се струва, че не правителството, а войниците разстрелват? Ето ти я нагледно простата схема на йерархическата система в която всички участваме. И ти също.

Та по тоя случай се сещам и за един друг филм "И" КАТО ИКАР.

Във филма има един момент в който прокурорът който разследва убийството на президента наблюдава експеримент с електрически ток и един доброволец. И оня дето го провежда му обяснява, че повечето от хората са склонни да се подчиняват на властта. И именно това е механизмът при който и по време на война, цялото общество съучаства на правителството и държавата. И обяснява човекът "Едни хора ще арестуват тия които трябва да бъдат разстреляни, други ще ги прекарат до затвора, трети ще разпишат смъртната присъда, а накрая само малцина ще бъдат преките убийци,които ще стрелят."

...

Тука е мястото да допълня. На днешно време, първите марионетки на задкулисната власт са тия които са назначени за министри и депутати. Вкл. в ЕС и Вликите западноевропейски държави. Самите те слушкат какво им нареждат и са много прилежни в това си послушание. Защото освен че нищо не разбират от държавно управление (защото са прости, назначени са именно поради това че са прости), те мислят, че тия които ги напътстват знаят какво правят. Но те ги направляват именно към война.

И ти казваш "правителството разстрелва" (на картинката). Но ако правителството е марионетка, то е като войниците. А истинската власт се е скрила.

Истинската власт е скрита и поради господстващата идеология (науката, която е в университетите). Според тая идеология имало било някакво разделение на властите, при което отделните власти се контролирали една друга.

В темите ми можеш да намериш няколко сигнала до прокуратурата на РБ, които подавах и преписката ми с разни прокурори. В един от тия сигнали, аз доказвам, че табелата КЪПАНЕТО ЗАБРАНЕНО, която ни посреща на всеки язовир е незаконна. Ни един прокурор дори не направи опит да ме опровергае, че тая табела е незаконна. Последният, т.е. апелативният прокурор на София Димитър Стоянов, ми каза, че прокуратурата не може да се намеси, защото това е нарушение на принципа на разделение на властите. И прокуратурата не можела да се намесва в работата на властите, които издават и продължават да издават подобни разпореждания, при това систематично, рутинно. И какво се получава? Законът е очевидно нарушен. Прокуратурата е сезирана. Но тя казва, че не й било работа. Съответно законът продължава да си е нарушен. Е, системата е чудесна. Нарича се БЕЗЗАКОНИЕ.

А войната е финалът на това беззаконие.
цитирай
12. blog13 - Така. А аз се опитах да ти обясня, как ...
19.01 11:28
Така. А аз се опитах да ти обясня, как работейки, нисходящото йерархическо движение, постепенно се трансформира към война. Защото търся механизма не само на войната но и на това как възниква. И не е лесно. Не е лесно да го разбереш. Ако го разбереш, след това кратката и ясна рецепта, какво да се прави (что делать) е най-лесното нещо. Но ти не я даде. Дори след като те подканих не я даде. Не знаеш, какво предлагаш. Мислиш си че нещо предлагаш, но не предлагаш нищо. Айде тръгваме - но къде?

Почваме, съгласен съм - но какво почваме?
цитирай
13. icansing - Не разводнявай ракията!
19.01 12:56
Войната е в главите. Те са наврени в телевизора- още от детската градина- какъв ти "университет"! Борбата им им срещу нас е системна. И ти влизаш в схемата с разните "анализи"- съставна част от всяка манипулация. Да ти обяснявам, че МОЯТА БОРБА е чрез различен (...?) подход- не струва, ти си умно момче. А пък аз съм завършил няколко университета без файда (освен финансова), ама к'во от това-ако не бях се ощипал на време, щях да съм се побъркал? Най-полезното (относно щипането) намерих в блога, затова имам и свой несистемен-съвсем не "аналитичен"- но приятен и понятен (за, другото- подсъзнанието) стил. Не предлагам ТОВА, което ОЧАКВАШ. Затова си разочарован от МЕН, както от ПОЛИТИЦИТЕ, от ДЪРЖАВАТА. А на мен не ми дреме!
цитирай
14. liulina - Не се оставяй на течението "...
07.02 11:43
icansing написа:
Не се оставяй на течението "така казват от телевизора"!


От както не гледам телевизия се чувствам по-добре. Всъщност съм пацифист и наистина намирам войната за варварщина, която е трябвало да преодолеем още след втората световна война. Освен това не се нахъсвам срещу нищо особено. Не знам дали това е голям проблем.Гледам си градинката и ако има плевели се опитвам да ги изкоренявам. Имам едно висше образование и знам, че това не ми помага да съм постигнала всичко. Благодарна съм за всеки ден и знам, че от мен нищо не зависи. Аз не съм птичката, която ще оправи държавата и световните проблеми. За това оставям това на тези решени, че без тях светът е загубен. Обаче това не значи, че съм съгласна с всички решения, най-несъгласна съм с онези, които касаят моята градинка и моите плевели разбира се. Така, че дерзайте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: icansing
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 57849
Постинги: 93
Коментари: 363
Гласове: 135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930